BACALLÀ AMB FRUITS SECS I MEL

A casa ens agrada el bacallà fet de totes les maneres, aquest és un bacallà Skrei, diuen que és un dels millors bacallans, per què? El bacallà realitza una migració desde les aigües fredes del mar de Barents a Noruega fins les illes Lofoten. Allà desoven. Per preparar-se per la migració en aigues congelades de l’Àrtic, l’Skrei necessita acumular greix, això fa que tingui unes característiques organolèptiques especials, amb un gust més intens i una carn més melosa. El llarg viatge que fa, provoca que augmenti la seva musculatura i trobem la carn més dura i blanca, amb una brillantor nacarada.

Ingredients per a dues persones:

2 trossos de bacallà

1 ceba grossa

Panses

Pinyons

Prunes

Una mica de bàlsam de vinagre o vinagre de mòdena

Mel

Oli d’oliva

Farina

Preparació:

Primer de tot farem la ceba. Amb una paella hi posem oli i tallem la ceba ben fina, quan l’oli estigui calent ho tirem i baixem el foc, ho deixem fins que estigui ben caramelitzada, això pot durant entre 20 minuts i 30.

Enfarinarem el bacallà i el reservarem. Amb el mateix oli, posarem els fruits secs a foc baix i uns minuts, compte amb els pinyons que es fan de seguida, posarem el vinagre i després la mel. Ho deixarem coure lentament fins que veiem que la salsa ja tingui consistència.

Emplatarem, posant a la base la ceba, el bacallà i per sobre la salsa.