https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

TRUITA CREMOSA DE CARXOFES

Temps de carxofes, i les hem d’aprofitar ara que surten tan bones. Avui volia fer una truita de carxofes diferent, és una recepta d’en Marc Ribas, reversionada, ha quedat boníssima!!!!

Ingredients per a dues persones:

Per fer el cremós:

4 rovellos d’ou

60 gr de mantega

ceba tendre

1 raig de vi ranci

Per fer la truita:

4 ous

4 carxofes

Sal

Pebre

Oli d’oliva

Preparació:

Primer de tot netejarem les carxofes amb el tronxo, traurem tot el que sigui dur fins que notem les fulles tendres. Pelem el tronxo i tallem les puntes fins trobar la part més tendre.

En un cassó amb oli les posarem en fred partides per la meitat. No pot superar els 90º ja que sinó es fregirien i les hem de confitar, això pot durar entre 30 i 40 minuts.

A continuació farem el cremós. En un bol posarem els 4 rovells i la mantega. Ho posarem al bany maria i anirem remenant fins que se’ns quedi lligat el rovell d’ou. Ho traiem del foc però ho deixem amb l’escalfor de l’olla, anant remenant que no se’ns qualli.

Un cop estiguin confitades les traurem del foc, les posarem en un paper de cuina per treure l’excés d’oli i tallarem el tronxo. Aquests tronxos els tallarem ben petits i els posarem dins del cremós. Ho remenarem, si cal podem treure-ho de sobre l’olla o cassó en que hàgim fet el bany maría.

En una paella farem la ceba, la tallarem ben petita i la deixarem coure fins que ens quedi ben fina, a continuació hi tirem un raig de vi ranci i deixarem que s’evapori l’alcohol. Ho traurem i ho posarem dins dels rovells d’ous amb els tronxos de les carxofes.

Agafem les carxofes i les tallarem a làmines. Les reservem.

Finalment farem la truita amb sal i una mica de pebre, jo poso per persona dos ous ja que queda més presentable. Farem una truita oberta, així que en una paella amb oli quan estigui calent hi tirem els ous. Deixem que es vagi fent fins que veiem que els costats es fa una petita crosta. La traiem del foc, posarem a lo llarg de la truita la meitat del cremós i l’anirem embolicant.

Finalment hi posarem al damunt de la truita els talls de les carxofes i una mica de sal.

Font. Marc Ribas (reversionada)

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *