La Cuina de la Nnnina

MINI TATIN DE POMA AMB CREMA DE VAINILLA

A que no heu fet mai una tarta tatin individual? doncs avui us explicaré com fer-les, un postre que no utilitzarem el forn per fer la tatin. Hi han bastants pasos a seguir però la veritat és que val la pena fer-les, són una delícia.

Aquesta compota de poma caramel.litzada l’acompanyarem amb una galeta sablé d’ ametlla i una crema de vainilla que serà el toc final.

Ingredients per 15 mini tatins de poma:

3 pomes “pink lady”

40 gr de mantega sense sal

4 gr de fulles de gelatina

100 gr de sucre granulat

45 gr de mel

50 ml de nata 35% de greix

Pols d’or (opcional)

Ingredients per la crema de vainilla:

4 gr de gelatina

3 rovells d’ou

30 gr de sucre granulat

165 ml de llet sencera

1 vaina de vainilla

Preparació:

Primer de tot posarem en remull la gelatina, sempre amb aigua freda fins que s’estovin. Escorrem l’excès d’aigua i ho reservem.

Pelem les pomes, traiem el cor i les tallem a daus petits. Ho col.locarem en un bol i posarem un raig de llimona, perquè no s’oxidi.

En un cassó a foc lent, desfem la mantega, afegim la mel i ho deixem fins que bulli. Afegim les pomes i ho cuinem durant uns 10 minuts, fins que estiguin toves. Un cop estiguin les posem en un bol.

En un altre cassó, a foc mig, farem el caramel. Desfem la meitat del sucre, afegim l’altre meitat i ho deixem també desfer. Baixem el foc al mínim i afegim molt a poc a poc la nata calenta. Ho removem amb unes varetes durant uns segons. Apaguem el foc i afegim la gelatina que prèviament l’haurem hidratat. Colem el caramel sobre els daus de poma i ho barrejarem.

Omplirem uns motlles de silicona de 15 cavitats, en forma de cub de 3.5 cm amb la tatin de poma, deixant 1 cm sense omplir. Ho guardem al congelador, uns 20-25 minuts.

Preparem la crema de vainilla; en un bol gran combinem els rovells i el sucre. Bullim la llet i afegim a la barreja dels rovells. Ho cuinem a foc suau, fins els 82º. Colem la crema anglesa i afegim la gelatina prèviament hidratada. Tallem per la meitat la vaina de vainilla i traiem els grans, ho afegim a la barreja i barregem. Ho deixem refredar a 35º.

Col.loquem la crema de vainilla sobre la tatin de poma que la tenim al congelador. Omplim el motlle fins a dalt de tot. Ho congelem.

Per preparar les galletes Sablé; començarem escalfant el forn a 160º. Al bol de la kitchen Aid posarem la mantega freda tallada a daus, la farina que l’haurem tamisat, el sucre glas, una miqueta de sal i l’ametlla molguda. Posem l’accessori de la pala que barreja i ho barregem durant 3-4 minuts fins a obtenir una textura com les galetes molgudes o el pa ratllat. També ho podem fer manualment enlloc de fer servir una màquina, serà el mateix però barrejant-ho amb les mans.

Parem la màquina i batem lleugerament els ous i els afegim. Seguim barrejant fins que tots els ingredients s’uneixin. Es formarà una bola.

Col.loquem un papel de forn sobre l’ encimera, posem la massa sobre el paper i apretem la masa amb les mans per juntar-la. Col.loquem un altre full de paper de forn per sobre i amb l’ajuda del rodet, anem estirant la massa fins deixar-li un gruix de 3 cm més menys. Guardem a la nevera aquesta massa durant 20-25 minuts.

Un cop hàgi passat els 20-25 minuts traiem la massa de la nevera, amb un talla pastes farem un quadrat de 4 cm. Tallem 15 porcions de massa. Les col.loquem sobre un silpat. Ho posem al forn durant 15 minuts a 160º. Retirem del forn i ho deixem refredar sobre una reixeta.

Entre 30 i 45 minuts abans de menjar les postres, traurem les mini tatins del congelador i les emplatarem. Finalment hi posarem opcionalment pols d’or.

Font. Bavette

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *