https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

JEAN LEON 3055 Rosé 2016

Celler: Jean Leon

D.O. Penedès

12º

Un altre Jean Leon que provem i un altre Jean Leon que ens encisa.

El vam comprar durant la visita amb tast que vam fer al celler. La veritat és que va ser molt interessant la visita, us recomano que feu una visita,  ja que explica la vida de Jean Leon, una vida intensa amb grans reptes i dificultats que va haver d’anar lidiant en el pas del temps.

Jean Leon no és el seu nom original, el seu nom fou Ceferino Carrión. El 1941, el tràgic incendi de la ciutat de Santander va fer cendres la casa i les possessions de la seva família, i els va obligar a emigrar a Barcelona. Al finals dels 40, després d’emigrar als EEUU, va iniciar una carrera de cambrer a Hollywood, al restaurant Villa Capri, propietari de Frank Sinatra, cosa que li va permetre introduir-se en el món del cinema i va fer amistats amb famosos de l’època. El primer projecte important per a Jean Leon es va iniciar gràcies a la seva amistat amb James Dean, junts van crear el restaurant més luxós de Hollywood, anomenat “La Scala” us sona aquest nom? doncs si, aquest és el nom que li dóna un dels seus vins.

Aquest restaurant va tenir molt èxit entre els actors, directors, productors i polítics influents desde Marilyn Monroe fins a John FitzGerald Kennedy, passant per Zsa Zsa Gabor o Paul Newman.

Va ser en aquesta època que va fer realitat el seu segon gran somni: elaborar un vi que portés el seu nom.

Va viatjar per tot el món a la recerca d’una zona amb unes característiques específiques fins que va visitar el Penedès. Allà, va substituir els ceps locals per començar a elaborar els primers vins de cabernet sauvignon i chardonnay d’Espanya.

Parlem concretament del 3055 representa la llicència de taxista de Jean Leon a Nova York, una de les seves primeres feines. Aquesta gamma composta per tres vins simbolitza els orígens de Jean Leon, fresc, jove i atrevit.

Aquest rosat està elaborat amb 100% Pinot Noir, té un color rosa pàl.lid i destaca la seva frescor.

El vam pendre amb una pizza, ja sabem que és un maridatge un pèl estrany, però ens venia de gust ambdós productes.

La veritat és que combina prou bé, tant pels formatges de les pizzes, com pel salat dels curats que duien les pizzes, que varen quedar molt ben equilibrats amb l’acidesa del vi, i amb els seus tocs de fruta dolça madura, com el préssec i l’aranja.

Com sempre, un gran Jean Leon que segur que queda bé amb tot, fins i tot si vols fer unes copetes a mig matí d’aperitiu o en un tarda amb els amics.

És un vi que amb el seu color rosat pàl.lid ja t’enamora, i en quant l’obres, l’olores i el tastes, l’amor és complert.

La nostre puntuació és de 95.

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *