https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

MÚRGOLES FARCIDES DE FOIE

La múrgola és un bolet de primavera. El podem trobar durant tot l’any als mercats o botigues especialitzades en bolets però assecades. La múrgola no es pot menjar crua perquè és tóxica, així que vam anar al mercat de la Boquería a comprar-ne. El seu preu és molt elevat, és un bolet bastant consumit a l’alta cuina. Em vaig esgarrifar quan en Petràs, la botiga de bolets de la Boquería em va dir que anàven a 500 € el quilo… En fi, com que volia fer aquest plat, vaig comprar unes quantes i va sortir de fàbula!

Ingredients per 2 persones:

8 múrgoles una mica grans

1 rodanxa de foie

2 cebes de Figueres

Nata líquida

Oli d’oliva

Sal

Bolets variats (opcional) per acompanyar

Preparació:

Com que les hem comprat assecades les múrgoles les haurem de posar en remull una estona, entre 45-50 minuts.

Haurem de tindre el foie fora de la nevera i així ho podrem treballar millor, ja que ho posarem en un plat i amb una cullereta ho aixafem. En reservarem una miqueta per la salsa. La resta la posarem en una mànega.

Assecarem bé les múrgoles amb paper de cuina. A continuació farem un petit tall a la mànega i farcirem les múrgoles. Les reservem.

Netejarem dues cebes de figueres i les picarem ben fines. En una cassola amb oli les posarem, les deixarem fins que estiguin transparents, posarem una mica de sal, tirarem la resta del foie que teníem reservat, li donarem unes voltes i tot seguit una mica de crema de llet. A continuació hi posem en compte les múrgoles i ho deixem a foc molt lent ja que la crema de llet es va bevent el suc. Ho tindrem uns 15 minuts.

En una paella a part fregirem els bolets i tirem una mica de sal, és opcional.

Un cop ho tinguem, emplatarem, posarem la salsa, damunt les múrgoles i els bolets.

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *