https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

MUSCLOS EN ESCABETX

M’encanten els musclos i és que te’ls pots menjar com aperitiu, entrant o primer plat. Aquesta vegada l’hem fet de primer plat però ho podeu servir quan volgueu.

El secret perquè aquest plat sigui un èxit és el vinagre, ha de ser de molta qualitat, ja que serà fonamental en aquest plat. Vaig posar un vinagre de muscat és de Banyuls i és artesanal, el vaig trobar en una vinateria, però si teniu un bon vinagre ja veureu com us sortirà un plat 10.

Ingredients per a 4 persones:

1,5-2 q de musclos de roca

150 ml de vinagre de muscat blanc

150 ml de vi blanc sec

Oli d’oliva per cobrir els musclos

1 ceba

2 grans d’all

Pebre negre en gra

Pebre vermell fumat (opcional)

Ramillet lligat d’herbes aromàtiques

Preparació:

Primer de tot farem l’escabetx. Pelarem i tallarem la ceba ben fina a rodanxes. En una cassola amb mig dit d’oli fregim la ceba ben suau i afegim els grans d’alls sencers i esclafats amb la mà. Això pot durar un quart d’hora, ja que la ceba ha de quedar melosa. A continuació afegirem el ramillet d’herbes, una mica de pebre negre i el pebre vermell fumat, tot seguit el vi blanc i ho deixem reduir uns 5 minuts. Abocarem el vinagre i farem que bulli durant un parell de minuts, ho tastem (veureu que està molt potent de gust), rectifiquem de sal si calgués.

Netejarem els musclos. Posarem en una olla mig dit d’aigua quan bulli tirem els musclos i els tapem. En uns segons veurem com s’obren els musclos. No els hem de coure gaire ja que sinó es queden secs i no són tan bons. Els anirem traient i traurem la clova. Si veiem que han quedat barbes també les hi traurem, ja que és desagradable trobar-les a la boca. Reservarem els musclos en un plat.

Posarem la vinagreta en un bol i a continuació els musclos, han de quedar coberts de líquid. Tapem el bol amb paper film i un cop estigui fred ho posarem a la nevera.

L’escabetx és molt millor si s’ha deixat passar 2-3 dies a la nevera.

Finalment ho emplatarem i els servirem freds.

Font. Cassoles de Girona d’Abraham Simon

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *