https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

PASTÍS DE PLÀTAN

Ingredients:

Per la base
150 gr. de galetes Maria
80 gr. de mantega
1 cullerada de sucre

Pel farcit
5 cullerades de sucre
2 cullerades d’aigua
4 plàtans
5 fulles de gelatina
3 iogurts naturals ensucrats
100 ml de nata líquida per muntar

Per la cobertura
4 cullerades de sucre
100 ml. de llet
2 iogurts grecs ensucrats (també es pot fer iogurts naturals)
3 fulles de gelatina
Ous de xocolata per decorar

Preparació:

Primer de tot farem la base del pastís, esmicolant les galetes Maria juntament amb la mantega i el sucre (jo no ho vaig afegir) i es cou 5 minuts al forn a 180º.
A continuació farem el farcit, farem un caramel amb el sucre i l’aigua. Els posarem en una cassola i esperarem a que el caramel sigui daurat. Un cop sigui daurat, afegirem el plàtan a rodanxes i el deixarem coure uns 5 minuts. Afegirem la nata líquida i ho portarem a ebullició. Ho treiem del foc i ho triturem amb el túrmix. Afegirem la gelatina prèviament hidratada amb aigua dreda i la deixarem refredar una mica. Per últim, afegim els iogurts, remenarem bé i abocarem la barreja sobre la base de galeta. Ho reservem i ho deixem un parell d’hores a la nevera.
Per la cobertura, escalfarem la llet, afegirem el sucre i la gelatina hidratada. Deixarem refredar una mica la barreja, afegirem els iogurts i ho abocarem sobre la capa de plàtan que ja estarà quallada. Deixarem reposar fins al moment de servir, per últim decorarem el pastís amb uns ous de xocolata.

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *