https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

COCA DE SANT JOAN

Ingredients:

80 gr de farina força (per a la massa mare)
250 gr de farina força (per fer la segona massa)
35 gr de llevat de forner
65 gr de mantega en pomada
65 gr de sucre blanc
2 ous
3 gr de sal
Aigua
Pinyons
Fruita confitada

Preparació:

Primer de tot posem en un bol la farina de força amb el llevat esmicolant-lo. Remenem per integrar.ho. Afegim una mica d’aigua i ho barregem amb una pala. Anem afegint aigua i seguim remenant amb la pala. La massa ha de tenir una textura molt enganxosa però enponjosa. Ho deixarem tapat en un drap fins que dobli el seu volum.
Un cop veiem que ha doblat, a sobre de la massa mare hi tirem l’altre part de la farina força fent un volcà, on tirarem un ou i anem amassant amb la pala, afegim la mantega i seguim amassant i  el sucre i la sal i ho amassem amb la mà. Anem fent-ho fins que veiem que el bol ens queda nét de farina, ho podem acabar a sobre del marbre. Un cop estigui l’hem de deixar fermentar per segón cop. La tapem en un drap i omplim una safata amb una mica d’aigua. Aquesta aigua la posem al forn a 50º.
Mentrestant estirarem la massa per donar forma a la coca i la posem al damunt d’una placa de forn amb paper de plata. A continuació fem un sucre mullat, posem 4 o 5 cullerades de sucre i 1 o 2 d’aigua per fer una pasta humida que després la posarem pel damunt.
Pintarem la coca amb l’ou batut i a continuació la decorarem amb les fruites confitades i els pinyons. Finalment posarem el sucre mullat per damunt.
La posarem al forn a 50º tal i com estava el forn durant uns 20 minuts. Un cop acabats els 20 minuts retirem la safata on tenim l’aigua i posem el forn a 200º, quan arribi a la temperatura baixarem a 180º i enfornarem la coca durant uns 10 minuts. Haurem de controlar aquest últim temps molt bé ja que el briox tendeix a cremar-se.
image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *