https://www.superrolex.co/
La Cuina de la Nnnina

GOTET DE CREMA DE CALÇOTS AMB ROMESCO I BACALLÀ CONFITAT

Ingredients per 10 gotets:

1 manat de calçots
1 patata
200 cc nata líquida
Oli
Sal
1 trosset de bacallà desalat
2 grans d’all
1/2 l. de brou vegetal

Pel romesc
1/2 de tomàquets madurs
3 nyores
150 gr d’ametlles torrades i pelades
4 grans d’alls
1/4 l d’oli
Sal
Vinagre

Preparació:

Per la salsa de romesc escaldarem les nyores, les obrirem i en traurem la carn. Escalivarem els tomàquets i els alls. Un cop estiguin els pelem i els triturem juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, una miqueta de vinagre i un pessic de sal, primer amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectificarem de sal si cal i a continuació podem afegir un rajolí d’oli com si féssim una maionesa perquè ens quedi la textura que volem. Ho reservem.
Per la crema de calçots: en un cassó al foc, sofregim la patata i els calçots que els haurem netejat i els haurem picat ben fins  amb un bon raig d’oliva, afegim el brou i ho deixem fins que estigui cuit. Afegim la nata líquida, ho triturem, rectifiquem de sal i ho colem, així ens quedarà una crema molt fina.

 

En un cassó al foc amb oli, posem els alls, el foc ha de ser suau, ha d’agafar una mica de temperatura. Ho retirem del foc i hi posem els trossos de bacallà, han de quedar coberts d’oli i ho deixem confitar uns 10 minuts. Ho escorrem, retirem la pell i ho reservem.

 

Prepararem els gots en que voldrem servir la crema, al fons posarem la crema de calçots, afegim un trosset de bacallà i per finalitzar una cullera de la salsa.
Font. Revista Cuina
image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *