La Cuina de la Nnnina

RESTAURANT MANAIRÓ

Fa molts anys que el vam connèixer i és un dels restaurants TOP de la nostre llista. Anar-hi comporta obligatòriament fer un menú degustació.

El restaurant Manairó està dirigit pel xef Jordi Herrera. Va començar a les cuines de l’hotel Majestic, es va formar en restaurants com el Dorado Petit i l’escola Hoffmann,  va ser professor a l’escola CETT. Al 2008 el xef Jordi Herrera va aconseguir l’estrella michelín. Actualment no tenen cap estrella, están dins la guia Repsol, però creieu-me que és un restaurant d’estrella.

A part de xef, és creador d’utensilis, va començar al 2001 introduint la cocció en bufador, passant per la tècnica del xof, la planxa faquir, la sonda del vapor, “l’ahumadora” en calent i la centrifugadora per cuina. A part, li agrada l’art i moltes de les presentacions están fetes per ell.

Entrar al Manairó és relaxar-te, deixar-te anar i gaudir de tots els plats, tan visualment com gustativament.  És un lloc elegant, de poques taules i romàntic, la foscor del restaurant combinada amb les gàbies del damunt de la taula que tenen llum fa que puguis admirar el plat i poguer-lo gaudir en tots els sentits.

El menú degustació consistia en 5 aperitius, 3 entrants, 2 principals i 2 postres.

Els entrants van ser aquests:

Chicharrón de cap i pota amb curry

Entrepà de peix fregit.  Aquest entrepà em va teletransportar al passat, quan era petita i la mare em feia uns entrepans amb aquest gust.

Entre d’altres hi havia un xof de pa amb tomàquet i fuet, el primer que el vaig provar fou a l’Abac i una torrada de caballa fumada i mantega de pipes.

Haig de destacar el corneto de bacallà a la llauna i pebrot amb perles de calamar que val la pena veure la fotografia, mireu quina delícia. Un contrast de gust i textura boníssima.

Vam començar amb els primers per una crema d’esbergínia amb gorgonzola, ja sabeu que aquest formatge és molt fort però us aseguro que era molt suau, amb aquest gust fumat que semblava que estiguéssis al costat de la brassa menjan-te-la.

Tendall de seitons, aquest plat esta dissenyat per ell.

Ravioli de foie, crema de patates i oli de cafè

El plat de peix fou una tonyina en escabetx cru

I ara la carn, magre de vaca a l’ast



Per finalitzar,  les postres, us haig de dir que els menús d’en Jordi Herrera no són gens embafadors, en gairebé la majoria de menús degustacions  hi posen sempre un postre de xocolata, i aquí em rematen. Prefereixo aquests postres més lleugers que fan que quedis bé i no surtis embotit.

Gelat de palosanto amb suc de maracuià

Negre, tofee, gerd i blanc

Ho vam gaudir amb Galena, del celler Clos Galena, un vi negre potent,  té un color molt fosc,  en nas hi podem trobar mermelada de fruita negra i en boca té cos, molt rodó, notes balsàmiques i molt fàcil de beure’l malgrat els seus 14’5 º.

En definitiva, un lloc amb molt bona atenció, gens estirats, com a mi m’agrada. Un lloc per gaudir amb família o amb parella. Un restaurant que quant surts vols tornar-hi un altre cop.

Preu per persona i depenent del menú o carta que agafeu, vins, cafès, etc.. en concret aquest era sobre uns 95 €.





image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *