La Cuina de la Nnnina

PEUS DE PORC A L’OPORTO I ROVELLONS

Temps de tardor, temps de bolets. I es que ja ens ve de gust aquests plats de cullera. Vaig veure aquests rovellons i no em vaig poder estar-m’hi de fer un plat amb ells. Com que al congelador hi tenia uns peus de porc vaig pensar que sería una excel.lent  combinació.

Ingredients per a 2 persones:

2 peus de porc tallats per la meitat crus

Rovellons

Vi d’Oporto

Un parell de fulles de lloré

Sal

All

Julivert

Preparació:

Primer de tot netejarem els rovellons, primer amb un paper de cuina una miqueta mullat i després els assecarem amb un altre paper de cuina. Si estiguessin molt bruts no hi ha més remei que netejar-los amb aigua.

A continuació en una olla a pressió posem l’aigua, mirem que els peus de porc no tinguin pèls, si en tenen, li passem el bufador. Els posem dins l’olla juntament amb les fulles de lloré i la sal. Ho deixem uns 45 minuts, el temps serà diferent de si tenim gas o vitro, si és en gas el temps serà d’una hora i quart més o menys. Lo important és que quan els traguem de l’olla estiguin ben tendres. Reservem el caldo de la cocció.

A continuació desossarem els peus de porc i els tallarem en trossos petits. Això ho hem de fer en calent ja que quan es refreda es queda gelatinat i costa més.

En una paella hi posem els rovellons, si treuen aigua els deixem fins que s’evapori i a continuació posem l’oli i la sal, primer a foc fort i després d’un minut baixem el foc. Farem una picada amb l’all i julivert i afegirem una miqueta del caldo dels peus de porc. Ho afegim als rovellons i ho coem a foc suau.

Seguidament en una altre paella o cassola de ferro posem els peus de porc, afegim l’Oporto fins cubrir-ho i ho deixarem que es redueixi. Finalment tirarem un o dos cullerots del caldo. Ho deixarem coure a foc lent.

Finalitzarem el plat posant els rovellons dins la paella o cassola dels peus de porc, rectificarem de sal si cal i ho deixarem uns 5 minuts. Una vegada estigui, ho deixarem reposar uns 5 minuts més i ja podrem emplatar.

 

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *