La Cuina de la Nnnina

THE CHOCOLATE BLOCK 2015

 

D.O. Swartland (South Africa)

14.91º

Explicarem una miqueta aquesta DO tant desconeguda potser per molts de vosaltres, entre ells nosaltres!

Swartland està a uns 50 quilòmetres al nord de Ciutat del Cap. A l’hivern, després de les pluges aquest país té un aspecte fosc quan es veu desde la distància, això és degut als fins pèls foliars que s’adhereixen a les fulles quan s’humitegen.

La viticultura és relativament jove i es practica sota condicions de secà, amb reg mínim.

Voleu un vi diferent?; molt golós? Aquest és el vi ideal per això i per a sorprendre els vostres convidats.

Seguint una recomanació del bodeboca, el vaig comprar, tot i que la nostre experiència en vins sud africans era minsa i molt poc esperançadora, doncs els dos que havíem pres fins llavors els vam trobar molt aspres i poc gustosos.

Aquest, només d’obrir-lo i deixar-lo respirar uns minutets, ja desprèn uns aromes que et captiven, sobretot espècies dolces i minerals. Quan el tastes, el plaer ja frega l’èxtasi; jo li vaig trobar records de fruits secs i uns tanins molt suaus, res a veure amb l’aspror dels sud africans que havíem provat amb anterioritat.

Ens el vam pendre amb els pares del Francesc i la cunyada, i la mare que no és una enamorada dels vins, en va quedar totalment enamorada; només tastar-lo va exclamar: Què bo!!!!

El vam maridar amb uns musclos en escabetx deliciosos i unes mandonguilles amb sèpia que estaven per sucar-hi pa, no va desentonar gens, ans al contrari va complementar totalment el sabor del menjar.

La nostre puntuació és de 96 punts.

image_pdfimage_print
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *