La Cuina de la Nnnina

MANDONGUILLES AMB SÈPIA I PÈSOLS

 Ingredients per a 3 persones: 
18 mandonguilles
1 sèpia de mig quilo
Mig quilo de pèsols
1,75 l de caldo
3 cebes
1 all
5 tomàquets vermells
Mig got de ví ranci
Oli
Sal
Ametlles
Avellanes
Julivert
Carquinyolis o pa torrat
Preparació:
Primer de tot netejarem bé la sèpia i la tallarem a trossos, deixarem la melsa per quan fem la picada.
La posarem en una cassola amb oli i la deixarem fins que quedi ben daurada tirant a marronosa. Un cop estigui ho reservem. Amb el mateix oli de fer la sèpia tallarem la ceba ben petita i la tirarem. La tindrem entre 35-45 minuts primer a foc ben viu i després haurem d’anar abaixant el foc gradualment. La ceba ens ha de quedar un color marronós.
Aquesta vegada les mandonguilles les vaig comprar ja fetes, així que no vaig tindre gaire feina.
Mentrestant ratllarem els tomàquets i quan estigui sofregida la ceba els hi tirarem, ho courem un parell de minuts i tirarem mig got de vi ranci. Deixarem que l’alcohol s’evapori. Hi tirem la sèpia i mig got d’aigua calenta. Tapem la cassola i ho fem coure durant uns vint minuts a foc suau. Afegim les mandonguilles i aboquem el brou fins a cobrir-ho. Si els pèsols fóssin frescos els hauriem de tirar però com que els vaig comprar congelats, els he fet bullir a part i més tard els tiraré. Ho deixem coure durant uns 10 minuts a foc normal.
Mentrestant farem la picada, així que en un morter posarem un all, les atmetlles i les avellanes. Farem una pasta ben fina i afegirem les fulles de julivert prèviament rentades i els carquinyolis o pa fregit (si no en tenim). Per últim afegim la salsa de la sèpia. Afegirem una cullerada de brou al morter perquè quedi tot integrat.
Tirarem els pèsols i a continuació la picada, sacsejem la cassola, rectifiquem de sal si cal i ho deixem coure uns 5 minuts més. Deixarem reposar la cassola mitja hora abans de portar-la a taula.

Font. Abraham Simon – llibre Cassoles de Girona

image_pdfimage_print
Facebook
Google+
http://lacuinadelannnina.com/index.php/2017/03/06/mandonguilles-amb-sepia-i-pesols-2/
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *